Sentits

Sentits

La Fundació Pere Mitjans ha volgut celebrar el seu 35è aniversari amb l’edició d’un llibre molt especial. Es tracta d’un llibre d’autor on hi ha participat 25 artistes plàstics i poetes, a més d’alguns dels usuaris de la Fundació.

Dins aquest llibre-carpeta, que porta per títol SENTITS, hi trobarem per una banda 12 “parelles artístiques” formades per l’obra gràfica cedida voluntàriament per cadascun dels artistes i seva la interpretació feta per algun dels usuaris de la Fundació; i per l’altra 12 poemes d’autors de prestigi amb diferents vincles amb la Fundació.

Autors que hi participen

Obra gràfica

Artistes...

Joan Pere Viladecans, Perico Pastor, Marta Darder, Pep Camps, Jordi García, Joan Fontcuberta, Manel Esclusa, Jordi Guillumet, Mònica Rosselló, Neus Dalmau, Jordi Tolosa i Xano Armenter.

Usuaris...

Mercedes Romero, Dani Marta, José Antonio Chaves, Antonio Salinas, Omar Serra, Patricio González, Montse Castellet, Manuel Jesús Herrero, Miquel Haro, Ferran Navarro i Rubén Íñiguez

Obra escrita

Perejaume, Enric Casasses, Vicenç Altaió, Blanca Llum Vidal, Joan Vinuesa, Joan Margarit, Màrius Sampere, Eduard Escoffet, Lluís Urpinell, Gerard Vilardaga, Jordi Pope i Jordi Cerrada.

Disseny serigrafía exterior

Enric Satué

Justificació del tiratge

Aquesta carpeta d'artistes, "Sentits", editada per la Fundació Pere Mitjans, està formada per dotze poemes de diferents escriptors, dotze reproduccions d'obra gràfica original d'autors diversos, i dotze reproduccions d'obra gràfica original que han fet usuaris de la Fundació.

Els poemes estan impresos en tinta negra i amb tipografia Adobe Garamond Pro sobre paper kraft tradicional de 120gr/m2 amb el sistema d'impressió digital, i formen un llibret cosit de mides 31,4cm x 31,4cm, que duu el títol escrits sentits".

L'obra gràfica s'agrupa dins d'una camisa que porta per títol "colors sentits". A dins hi trobem 12 díptics, un per a cada parella d'autors, cadascuna de les quals està formada per un dels artistes coŀlaboradors i un usuari de la Fundació que ha fet la interpretació de la seva obra.

Les reproduccions de l'obra gràfica, de mides 31cm x 31cm, han estat impreses a Odisseny, Centre Especial de Treball promogut per la Fundació Pere Mitjans, sobre paper Canson ArchesVelin Museum Rag de 315gr/m2, de gra fi, 100% cotó, lliure d'àcids i de blanquejadors òptics per tal d'evitar la seva degradació i el descoloriment de la imatge impresa. La impressió s'ha fet amb tecnologia Hewlett Packard i amb tintes pigmentades del mateix fabricant que garanteixen la seva durabilitat per un període de 150 anys.

La carpeta, de dimensions 35cm x 34cm x 3cm, ha estat construïda artesanalment per diversos treballadors de la Fundació Pere Mitjans, fent servir cartró microcanal i llistons de fusta de pi. El sistema d'impressió del disseny exterior és serigrafia manual, i ha estat realitzada per la Pepa Busqué i tot els seu equip d'alumnes: Pilar Álvarez, Lourdes Bao, Carme Peris, Loli Heras i Anna Heimann, de l'Escola Superior de Disseny i Art Llotja.

El projecte de l'edició ha estat desenvolupat per l'equip humà de la Fundació Pere Mitjans, amb la coŀlaboració del Pep Camps.

El tiratge de l'edició és de 75 carpetes numerades d'1/75 a 75/75, més 25 exemplars d'artista.

Tots els exemplars han estat signats pels autors que hi participen.

Si voleu conèixer el llibre podeu posar-vos en contacte amb nosaltres:

Persona de contacte: Jordi Cerrada Jubert

odisseny@odisseny.com

93 457 00 01

 

Amb la col.laboraciĆ³ de:

Departament de Benestar Social i Familia de la Generalitat de Catalunya i Obra Social FundaciĆ³ la Caixa